En titt inn i kaleidoskopet

Jeg må inrømme en fasinasjon til alle de fargerike mønsterne man kan lage ved å vri om på et kaleidoskop; du vet en slik kikkerten med mange fargede plastbiter i som du kanskje hadde som barn. Jeg måtte prøve å forevige noen av mønsterne og tok derfor fram kameraet for å se om det lot seg gjøre å ta bilder inn i kikkerten, og det gjorde det. Bildene ble ikke helt skarpe, men klare nok til å få fram de flotte mønsterne.

Hadde vært gøy å brukt disse mønsterne som utgangspunkt for et eller annet kreativt arbeid. Hva vet jeg ikke helt enda. Noen forslag?

Kommentarer

Moan sa…
Kaleidoskop går man aldri lei. Vakkert.
Linda sa…
Så flotte bilder! Jeg synes jo disse bildene er veldig kreative i seg selv:-)
Å så spennende, husker et kaleidoskop av den gammeldagse typen hos mine besteforeldre. Glømmer aldri de flotte bildene.

Syns de var flotte de mønstrene som kommer fram i fotografiene her, og jeg ville tro at de ikke var så enkle å gjenskape. Kunne en ide være med print på stoff, som deretter kunne sys til noe. Litt sånn at du gjør det til litt uklare bilder i feks trykkeffekt og deretter på stoff. Eller en ting som jeg lenge har tenkt på å prøve og det er å printe på BAKSIDEN av et sånn gammeldags transparentark, og trykke det over på akvarellpapir. Har ikke prøvd det enda. Lykke til med kreativitet. Så spennende å bare jobbe mot noe nytt, følger deg videre.

Takk for hyggelige kommentarer hos meg. Har en følelse av at jeg har sett du har laget noe av kvister og at jeg har hentet noe inspirasjon hos deg. Sjekket ikke ut dette, og linket derfor ikke. Håper det gikk bra.

Masse hilsen Turid
Rosetrend sa…
Så lurt å ta bilder inni kaleidoskopet! Liker bildene slik de er :o) Hva med å printe ut bildene på transferark og stryke de på valgte tekstiler, f.eks puter? Eller printe de ut på transferark, klippe ut figurer og stryke på t-skjorter eller andre klesplagg? Du kan f.eks ta utgangspunkt i den store rosen i øverste bildet og bruke den i en bord på en skjørtekant, eller hva som helst annet? Av samme rose kan du skjære ut mønsteret og bruke den som stempelpute? Åh, nå kom det mange ideer gitt! Om de er så bra er noe annet. Blir spennende å se hvordan du velger å bruke bildene/mønsterene :o)
FIOLINESBLOG sa…
Hei:)
Min mann og jeg koste oss med Escher,han visste mer om denne fantastiske kunstneren enn meg!
Fiolineklem til deg med kaleidoskopet:)
Lekre mønstre det blir, tenk å klare å overføre det mønsteret til en glassplate. Bruke det mot innsyn eller friske opp i et vindu, eller som et glassmaleri til å ha på veggen.

Gleder meg til å se om det blir til noe:))

Ha en flott dag:))
Kort og Søm sa…
Veldig fine bilder!! :O)
tea sa…
Du kan bruke perler og lage lignende mønster som dette

Populære innlegg