Litt mimring, del 1

Et besøk hos mine foreldre fikk meg til å tenke på forskjellige ting jeg har laget opp i gjennom tiden, både på skolen og hjemme. Den første strikkelappen, gule påskekyllinger, broderier, potettrykk, forkle til skolekjøkkenet, julepynt, krydderbuketter, puter og trolldeig for å nevne noe. "Litt er vel tatt vare på og ligger rundt omkring i huset", tenkte jeg. Sammen med mamma begynte jeg å lete. Små og større arbeider ble funnet fram og en god latter fikk vi oss av noen av dem.
Likevel var det en del ting som ikke var å oppspore og vi fant fort ut at en tur til min tante med stor sansynlighet ville resultere i flere gode funn. Hun har jo alltid vært så heldig (kan sikkert diskuteres) og fått hjemmelagde ting til jul og bursdager, laget av stolte og ivrige tantebarn. Turen til tante ble vellykket! Det resulterte i morsom mimring etterhvert som både det ene og det andre fant veien ut fra skuffer og skap.
..
Noen av tingene vi fant kan du se i innlegget her. Andre ting kommer i senere innlegg. Følg med for litt mimring. Du har sikkert noen tilsvarende arbeider liggende godt gjemt på loft eller i kjeller? Eller kanskje har du ei heldig tante?

Smykker og lange snorer med fingerhekling er vel noe av det første man som barn lærer seg å lage med garn.
.

Som nybegynner er det ikke så lett å holde styr på alle maskene i et strikkearbeid. Fort gjort at det blir ujevnt og litt hullete.
. .
Å lage egne dukkeklær var morsomt. Denne var til Barbie og laget med litt hjelp fra bestemor.
.

En liten vev hadde jeg også. Små tepper med mange forskellige mønster ble resultatet av den.
.

Et bokmerke av strie og hjerter i filt.
..

En kropp av runde, fargerike treperler og et lekkert hår av gult bomullsgarn. Piperensere fungerer som skjelett.
...

Et smykke laget av treperler med forskjellige former og farger.

Kommentarer

Jannicke sa…
Så heldig at dine fpreldre har tatt vare på alt dette flott!!
Du hadde gode hånarbeidevner i tidlig alder ser jeg!!

Et artig innlegg!!

Klem J.
Quiltefia sa…
Hei!! Det er vel en sammenheng med det å få lov til og holde på med formingsting når man er barn, og lære seg gleden med det å skape ting selv!? Noen mer enn andre. Jeg treffer ofte på unge mennesker(25-30) som ikke! kan hekle eller strikke. De lærte det ikke på skolen?? Snodig spør du meg. Men du er et godt eksempel på en som har hatt glede av forming fra du var ung!? Du er utrolig kreativ, morsomt å se hva du holder på med. Gjetter at du er profesjonell?? Hilsen Quiltefia:-)
Gøy med slike mimre kvelder :) Kjekt at din tante har tatt vare på disse tingene da.
Josefine sa…
Heisan...så mange fine ting! Dette var en koselig mimring..kan erindre flere lignende prosjekter ja! klem
Hej! Så glad jag är för din hälsning hos mig...på så sätt hittade jag till dig...så UNDERBARA saker du gör...verkligen jättefina!!! Blev extra förtjust i ullkronan...skulle vara jättekul att ha med i någon fotografering någongång...

Ha det gott!

KRAM
Hanna
Så morsomt å se at du en gang startet fra "skrætsj". Barbiejakke var helt nydelig: )
Hanne sa…
Et artig innlegg!
Hvordan får du til å legge bilder ved siden av hverandre? Jeg syns blogspot er litt knøvlete, og det er ikke lett å få bildene til å ligge der jeg vil de skal ligge...
Heidi sa…
Så morsomt å gå på en slik mimrerunde!
I min spede ungdom malte jeg på porselen, og nesten alt ble gitt bort i gaver. Mye til tanten og onkelen min. Nå er de begge døde, og jeg frykter vel at tingene har gått tapt. Skulle gjerne sett dem/hatt dem :)
Kjente meg godt igjen på en del av disse tingene :) Artig å ta vare på ting man har laget som barn!

Populære innlegg