Heklet smykke med perler


Smykket er heklet i silkegarn og kan brukes som halskjede eller armbånd. Fremgangsmåte: Det er heklet en lang snor med bare luftmasker, men jeg har heklet slik at det blir noen løkker/ buer på snora. Da snora var så lang som jeg ønsket smykket, heklet jeg en snor tilbake igjen. Den snora ble festet til den første ved å hekle den fast til snor en med jevne mellomrom. Perlene er trædd på tråden på forhånd og så heklet inn i snorene. Håper det var en noenlunne forstålig forklaring...

Kommentarer

Bodil sa…
Det var kjempestilig smykke , og smart framgangsmåte :) Fint med silkegarn!
Margrethe,du lager så mye fint. Jeg gleder meg over hver gang du legger inn noe nytt: )

Hilsen Gitte
Tøft smykke!
Og ennå tøffere blomster i innlegget under. Jeg lar meg stadig imponere over hvor kreativ du er :-)

Ha en fin lørdagskveld!
M sa…
),O
lö,)
l),
l
Halloooooo!!
Kjempeflott smykke!
Du er en tryllekunstner med ståltråd....jeg har litt liggende, og har tatt frem perler og dill dall inspirert av deg.
Hils Ståle!
Klem, M
Vakkert, vakkert- silkegarn og perler, nydelig sammen. tror jeg skjønte fremgangsmåten..kan jo prøve meg på en variant med bomullsgarn og resteperler, får ta det man har..fin bluse også!! Ha en hyggelig kveld!!
Så enkelt og vakkert. Likte også blomstene dine av metalltråd. Du er virkelig kreativ. Spennende å se dine prosjekter.

Ønsker deg en fin junisøndag!
Takk for hyggelig kommentar om verandaen min.
Så du sliter med leid leilighet du også og ting som ikke passer sammen...
Det er jaggu ikke lett med så mange forskjellige farger i en uharmonisk miks. Det er nesten på det viset, at uansett hvilke farger man tilfører rommene, så gjør det bare vondt værre. Den verste fargen hos meg er de nærmest ferskenfargede veggene og de oransjesennepsfargede stolene og de gule dørene... Jeg har konsekvent brukt turkis som motvekt mot alt jeg ikke liker.
Turkis passer ikke, men det har blitt en slags rød tråd. Turkise puter, duker, vaser og pyntekrukker. Selv de vakre orkideene ser gustne ut i slike omgivelser. Ja, ja, trøster meg med at det er for en begrenset tidsperiode. Hadde ikke orket å bo slik over lang tid.
Hvordan er det i leiligheten din?
Får du lov til å male/skifte farger på veggene?
Har du egne møbler eller er den "ferdig møblert?"
Stubbetufsa sa…
Det smukket ble veldig bra, Margrethe! Får lyst til å lage et selv!
Takk for beskrivelsen, den ble studert nøye! Klem!
Ragna sa…
Lekkert smykke! Holder på å strikke en genser hvor jeg har tredt perler på garnet før jeg strikker dem inn :-) Men tror nok det går fortere å lage et smykke enn å strikke en genser...
kjempefint smykke;)
kunne godt tenke meg å vinne det når du har 10000 besøkende;)
under 800 igjen nå.
kan ikke hekle selv så venter spent.
ha en flott uke.
Jannicke sa…
Utrolig flink du er ;o)
Og så må jeg få kommentere headeren din! Virkelig flott, skiller seg ut i mengden ;o)

Klem J.
Frk. Fosli sa…
Hei Margrethe:)
Nydelig smykke, du lager så ufattelig mye lekkert! Er litt dum når det gjelder 'bruksanvisninger', men dette fikk jeg lyst til å prøve meg på! De buene/løkkene du lagde på den første snora, er det altså disse du bruker for å feste perlene og den snora du hekler tilbake igjen?

Du spurte meg om Photoshop og frilegging (klippe ut motivet); der bruker jeg mest en metode der jeg lager en maske og bruker viskelæret med ulik hardhet på 'kanten' og litt varierende gjennomskinnelighet. Når man visker i en maske, så mister man aldri det man visker bort. Du kan enkelt, ved å bruke x-tasten att og frem, velge å viske bort eller "viske motivet frem igjen".
Generellt er jeg en flittig bruker av mange lag når jeg jobber i Photoshop, heller for mange enn for få, slik at jeg behandler alle de ulike elementene i bildet separat.
Vanskelig å vite om jeg forklarer forståelig siden jeg ikke vet hvor mye du kan. Ellers googler jeg ofte ting jeg lurer på, og det finnes mange diskusjonsforum der man får svar på alt mulig rart.
Spør bare igjen - det er jo en ære å ha besøk av et talent som deg på bloggen min:)
-Ann Rita-
Anonym sa…
Artige ting du lager! Jeg konkurrerer gjerne om et silkesmykke med perler. Hilsen Toril A.(magnar@aspaker.no)

Populære innlegg