Sommerfugler på lerret

Noen ganger er det stas å finne fram lerret å male på det isteden for papir. Det er mange forskjellige butikker som har lerret i vareutvalget sitt, ofte til en ganske rimelig pris også. Da skulle hverken tilgjengelighet og/eller pris være de største hindre for å la barna, en gang i blant, få lov å male på lerret. Barn skjønner også, og ikke minst ser, at å male på lerret blir ekstra flott.
Da guttungen skulle få  male på lerret, var han rask med å si at han ville bruke gullmalingen han hadde sett i skapet. Vi fant også fram glitterlim, paljetter og glansbilder. Det er ikke brukt lim, sommerfuglene og paljettene  er bare festet til den våte malingen. 
Barn har mange tanker og meninger når de jobber, blant annet om hvilke farger de vil bruke, hvor mye de skal bruke og hva som ser fint ut. Veldig stas som mor å sitte og høre på alle kommentarene som kommer underveis. Det ble produsert fire forskjellige sommerfuglbilder. To ble nøye og meget gjennomtenkt valgt ut til å bli gaver, mens to måtte vi beholde selv.


Kommentarer

Populære innlegg